Ekokampaamo-palvelut

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on vanha Intiasta kotoisin oleva itsehoidon muoto. Siinä tehdään sarja erilaisia hierontaliikkeitä, joilla käsitellään yläselän, käsivarsien, hartioiden, niskan- ja päänalueen akupisteitä sekä lihaksia. Hoito suoritetaan istualtaan, hierottavalla on vaatteet päällä. Hoito on erittäin rentouttava ja sillä on stressiä poistava vaikutus.

Hoito lisää verenkiertoa käsivarsien, hartioiden, niskan ja pään seudulla sekä poistaa kuona-aineita. Lisääntynyt hiuspohjan verenkierto vaikuttaa myös hiusten hyvinvointiin ja kasvuun. Päähieronta on oleellinen osa intialaisten naisten hiustenhoitoa – ja tunnetusti heillä on paksut ja kiiltävät hiukset!

Hyödyt:

  • parantaa verenkiertoa
  • poistaa kuona-aineita
  • rentouttaa lihasjännityksiä
  • auttaa päänsärkyyn
  • helpottaa silmien rasitusta
  • edistää ihon ja hiuksien terveyttä
  • vähentää stressiä
  • vapauttaa energiaa
  • parantaa keskittymiskykyä
  • kohentaa itsetuntoa

Intialaista päähierontaa ei suositella tehtävän lääkekuurien aikana eikä ensimmäisellä kolmanneksella raskaana oleville. Tule Intialaiseen päähierontaan aina puhtain hiuksin, ilman muotoilutuotteita. Hiukset pestään vasta hieronnan jälkeen.

Puhdistushoidot savella-tai merilevällä

Hiuksiin ja hiuspohjaan kertyy epäpuhtauksia ja kemikaaleja sekä ulkoisesti että sisäisesti. Osa hiusjuurista voi tukkeutua, jolloin se saattaa näkyä mm. hiusten ohenemisena.

Savikaalihoito puhdistaa hiuksiin ja päänahkaan kertynyttä talia, muotoilutuotteiden jäämiä ym. Savi on antiseptinen joten se rauhoittaa ja hoitaa ärtynyttä hiuspohjaa. Savi auttaa erilaisiin hiuspohjan ongelmiin kuten hilseeseen ja rasvaisuuteen. Hoito vaikuttaa myös kehon kokonaisvaltaiseen puhdistukseen esim. paaston tai muuna vastaavan aikana, vilkastuttamalla aineenvaihduntaa ja poistamalla kuona-aineita. Tunnet hiustesi ja koko olemuksesi keventyneen ja puhdistuneen.

Merilevä- eli karrageenihoito on kosteuttavampi vaihtoehto, ja sillä on myös raskasmetalleja poistava vaikutus. Merilevähoito kirkastaa vaaleita hiuksia, tekee kemiallisesti käsitellyistä hiuksista kiiltävät, puhtaat ja eloisat. Merilevähoito sopii tehtäväksi mm. antibioottikuurin, rokotusten tai amalgaamisaneerausten jälkeen. Hoidot aloitetaan halutessa intialaisella päähieronnalla, jolloin verenkierto ja lymfanestekierto paranee ja hoidon vaikutus tehostuu.

Energialeikkaus

Hiusten energialeikkaus on kokonaisvaltainen hiustenleikkausprosessi joka rentouttaa ja samalla aloittaa puhdistusprosessin koko kehossa. Energialeikkaus aloitetaan aina intialaisella päähieronnalla joka vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa.

Energialeikkaus perustuu hyvin puhtaaseen ja selkeälinjaiseen leikkaukseen, jossa kuunnellaan hiusten omaa tahtoa asettua. Leikkaus kunnioittaa hiusten omia kasvusuuntia ja taipuisuutta. Vältetään voimakkaita kulmia ja porrastuksia, jolloin saadaan aikaan harmoninen leikkaus. Leikkauksen aikana hiuksia kammataan voimakkaasti, näin hieronnassa liikkeelle lähteneet kuona-aineet saadaan poistumaan kehosta. Hiuksista tulee hyvinvoivat, paksummat ja toisilla jopa taipuisammat. Hiukset pysyvät mallissansa normaalia kauemmin.

Kasvivärjäys

Kasvivärjäys on turvallisempi tapa värjätä hiuksia ilman kemiallisia voimakkaita väriaineita. Kasviväri sopii yleensä myös synteettisille väreille allergisoituneille sekä odottaville ja imettäville äideille.

Kasvivärin pohjana on luonnon henna (Lawsonia Inermis), indigo (Indigofera tictoria), cassia tai katam. Kasvivärit sekoitetaan jokaiselle asiakkaalle yksilöllisesti. Kasviväriin lisätään erilaisia yrttejä ja kasveja joilla saadaan väreihin eri sävyjä ja tehostetaan haluttua sävyä tai hoitovaikutusta. Värjäystulos on yksilöllinen riippuen olemassa olevasta värisävystä ja hiuslaadusta. Harmaiden hiusten värjäykseen tarvitaan kaksi värjäyskertaa, samoin monen asteen tummennuksissa. Kasvivärien vaikutusajat ovat pidempiä kuin synteettisten värien.

Kaikista väreistä tulee ennen kaikkea luonnollisia ja eloisia!

Kuvia kasviväreistä löydät Sahramin Facebook sivuilta 🙂