Sahramin tarina

Hiushuone Sahrami syntyi Anskun haaveesta ja hullunrohkeudesta, Pereen Ritvan uskosta Anskun unelmaan, ja ystävyydestä.

Unelma paikasta, jonne ihmiset saisivat tulla pysähtymään ja nauttimaan hiljaisuudesta, itsensä hemmottelusta ja kaukaisten maiden mausteiden värittämästä tunnelmasta. Paikka jossa hetki on vain asiakkaalle. Tunne oli, että pitäisi asettua aloilleen, ja tehdä kampaamosta juuri sellainen missä itse nauttisi olla, ja se välittyisi myös asiakkaille.

Iltalenkillä, talon ohi kuljettuani sen tajusin. Siinä se oli, mun kampaamo ja koti! Marssin Ritvan ovelle ja selitin ideani. Ritva totesi: Lyöt kyllä tyttö rakas kätesi paskaan, mutta jos sinä sen ostat, menen hautaan rauhassa. Siitä se sitten lähti etenemään. Ritva uskoi minun visioon ja tahtoon remontoida purkukuntoisesta talosta unelmani ekokampaamo. Ja jos jotain siihen tarvittiin, niin tahtoa. Ritva oli talon entinen omistaja ja kauppias, hän ehti päästä mukaan kampaamon avajaisiin kunniavieraana. Ritva oli mummeli joka aina yllätti tarinoillaan, laukoi asiat suoraan, ja aina oli pilkettä silmäkulmassa. Välillä on vieläkin sellainen tunne, että Ritva käy tarkastamassa, miten täällä pärjäillään.

Tehtiin kaupat, myin vanhan kodin ja lähdin Intiaan vapaaehtoistöihin ja pohtimaan tulevaa. Siellä se sitten muhi, paahtavan auringon alla
värikkäiden ihmisten ja välittämisen maassa, Sahramin liikeajatus. Intian yrtit, mausteet, ayerverda ja usko luontoon tukivat ajatusta ekokampaamon synnystä.

Vuonna 2011 Huhtikuun 4 päivä astuin sisään kampaamoon. Kampaamo ei ihan näyttänyt siltä kuin nykyään. Päätin että Heinäkuun 4 päivä aukeaa Hiushuone Sahramin ovet, ja niin ne aukesivat.

Kolme kuukautta suuri joukko ystäviä ja sukulaisia teki hommia päivät, ja istui takapihalla tulilla illat, ja niin se valmistui. Sahrami on olemassa oleva ositus ystävyyden voimasta, talkoista ja sulasta hulluudesta. Tämä tarina on täällä siksi etten unohda mistä on lähdetty.

2021 heinäkuussa Sahramissa oli tarkoitus juhlia 10 vuotista olemassa oloa ja ihania asiakkaita isosti, mutta koska korona, juhlat siirtyvät. Teimme kuitenkin pienen remontin, vaihdoimme pesupaikat uusiin ja samalla hieman raikastimme ilmettä. Nyt on ilo palvella asiakkaita meille sekä asiakkaille ergonomisemmilla penkeillä 🧡